لیست اختراعات محمدباقر باقريه نجار


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1392/10/24
خلاصه اختراع:

نانوذرات به دليل ويژگي هاي منحصربه فردشان به طور گسترده مورد بررسي بوده اند. دستورالعمل هاي متنوعي براي سنتز نانوذرات مورد استفاده قرار گرفته است كه اغلب داراي مضرات زيست محيطي هستند و مي تواند براي مصارف انساني خطرآفرين باشند. به دليل كاربردهاي وسيع نانوذرات در صنعت پزشكي و ساير زمينه هاي مصرفي انسان، براي سنتز نانوذرات با استفاده از روش هاي دوست دار محيط زيست و فاقد آسيب هاي انساني تلاش هاي وسيعي شده است. در اين جا براي اولين بار در جهان نانوذرات با استفاده از عصاره پوست سبز گردو توليد شده است. از بافت گياهي عصاره تهيه شده و به محلول نمك ذره موردنظر افزوده شد. پيشرفت آزمايش و توليد نانوذره از طريق تغيير رنگ محلول و با استفاده از دستگاه UV-Visible ارزيابي گرديد. ويژگي نانوذرات توليد شده با استفاده از دستگاه XRD، FTIR و ميكروسكوپ الكتروني تعيين شد. نتايج نشان داد كه نانوذرات توليد شده اندازه اي از 4 تا 30 نانومتر دارد. اين روش به عنوان يك روش دوست دار طبيعت به دليل راحتي و سادگي، كم هزينه بودن، زمان بري كم، نداشتن پساب هاي آلوده كننده، و قابليت به كارگيري در صنعت پزشكي و مصارف انساني مي تواند بسيار مورد توجه باشد. ايران به عنوان كشوري كه سالانه چندين هزار تن گردو برداشت مي كند پتانسيل بالايي براي توليد نانوذرات با استفاده از عصاره پوست سبز گردو در مقياس آزمايشگاهي و صنعتي دارد.

تاریخ ثبت: 1395/12/08
خلاصه اختراع:

اختراع ارائه شده در رابطه با نحوه ساخت، كاربرد و بررسي ساختاري نانوذراتي است كه از طريق روش‌هاي سبز شيميايي ايجاد شده است. به عنوان مثال، اختراع حاضر، بررسي ساخت نانوذره فلزي توسط عصاره گياهي و عملكرد ضدباكتريايي آن در ممانعت از رشد باكتري گرم منفي و گرم مثبت است. به عبارت ديگر اين اختراع، ساخت سبز نانوذره از طريق عصاره گياه مارونگ را نسبت به روش‌هاي معمول فيزيكي و شيميايي، بهتر، كم هزينه‌تر با آلودگي زيستي كمتر و دوست‌دار محيط زيست معرفي مي‌كند. در اين اختراع از تكنيك بررسي جذب با دستگاه اسپكتروفتومتري، XRD (X-Ray Diffraction)، FTIR (Fourier transform infrared) ، ميكروسكوپ الكتروني TEM و اندازه‌گيري هاله عدم رشد در اطراف ديسك‌هاي آغشته به نانوذره (Zone Of Inhibition) استفاده شده است. در اين اختراع نانوذره كلريد نقره بدون استفاده از مواد سمي و شيميايي و طي روش دوستدار محيط زيست سنتز شد. نانوذره كلريد نقره سنتز شده اندازه كوچك با ميانگين 35 نانومتر دارد و به دليل بالابودن يون‌هاي كلر در عصاره گياه، بدون صرف هزينه و استفاده از مواد شيميايي گوناگون، به جاي نانوذره نقره توليد شده است. اين نانوذره، قابليت مهار رشد باكتري گرم منفي اشرشياكلي و باكتري گرم مثبت استافيلوكوكوس آرئوس را دارد. با توجه به سمي بودن يون‌هاي نقره، نمك‌هاي نقره مانند كلريد نقره سميت كمتري براي انسان دارد و مي‌تواند براي ضدعفوني كردن زخم و مقابله با رشد باكتري‌ها، تهيه فيلترهاي تصفيه آب و هوا، صنايع توليد پوشاك، ژل‌ها و كرم‌هاي بهداشتي و باندهاي زخم بندي مفيدتر واقع شود و با كنترل آزادسازي يون‌هاي نقره اثربخشي آن را افزايش دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/03/13
تاریخ ثبت: 1393/08/06
خلاصه اختراع:

اختراع ارائه شده در رابطه با نحوه ساخت، كاربرد و بررسي ساختاري نانوذراتي است كه از طريق روش‌هاي سبز شيميايي ايجاد شده است. به عنوان مثال، اختراع حاضر، بررسي ساخت نانوذره فلزي توسط عصاره گياهي و عملكرد ضدباكتريايي آن در ممانعت از رشد باكتري گرم منفي و گرم مثبت است. به عبارتي ديگر اين اختراع، ساخت سبز نانوذره از طريق عصاره ريشه گياه انوسما (هواچوبه) را نسبت به روش‌هاي معمول فيزيكي و شيميايي، بهتر، كم هزينه‌تر با آلودگي زيستي كمتر و دوست‌دار محيط زيست معرفي مي‌كند. در اين اختراع از تكنيك بررسي جذب با دستگاه اسپكتروفتومتري، XRD (X-Ray Diffraction)، FTIR (Fourier transform infrared) ، ميكروسكوپ الكتروني TEM و اندازه‌گيري هاله عدم رشد در اطراف ديسك‌هاي آغشته به نانوذره (Zone Of Inhibition) استفاده شده است. در اين اختراع نانوذره كلريد نقره بدون استفاده از مواد سمي و شيميايي و طي روش دوستدار محيط زيست سنتز شد. نانوذره كلريد نقره سنتز شده اندازه كوچك با ميانگين 32 نانومتر دارد و به دليل بالابودن يون‌هاي كلر در ريشه گياه انوسما، بدون صرف هزينه و استفاده از مواد شيمياي گوناگون، به جاي نانوذره نقره توليد شده است. اين نانوذره، قابليت مهار رشد باكتري گرم منفي اشرشياكلي و باكتري گرم مثبت استافيلوكوكوس آرئوس را دارد. با توجه به سمي بودن يون‌هاي نقره، نمك‌هاي نقره مانند كلريد نقره سميت كمتري براي انسان دارد و مي‌تواند براي ضدعفوني كردن زخم و مقابله با رشد باكتري‌ها، تهيه فيلترهاي تصفيه آب و هوا، صنايع توليد پوشاك، ژل‌ها و كرم‌هاي بهداشتي و باندهاي زخم بندي مفيدتر واقع شود و با كنترل آزادسازي يون‌هاي نقره اثربخشي آن را افزايش دهد.

موارد یافت شده: 3